آموزش دوربين مداربسته درس 1

آموزش در زمينه هاي مختلف

دوشنبه ۱۶ تیر ۰۴

آموزش دوربين مداربسته درس 1

تعاريف و نكات عمومي

تاريخچه پيشرفت دوربين هاي مداربسته

بايد بدانيد كه هدف از بازگويي تاريخچه سيستم هاي حفاظتي در اينجا گرفتن تجربه از نسل هاي قبلي نيست بلكه آشنايي با سيستم هاي قديمي تر مداربسته است. از آنجا كه هنوز هم در برخي از محل ها از سيستم هاي قديمي مداربسته استفاده مي شود يك كارشناس سيستم هاي حفاظتي بايد بتواند تجهيزات قديمي در سيستم هاي مداربسته تشخيص دهد و تا حدي با نحوه عملكرد آنها آشنا باشد. 

دوربين مداربسته بدون امكان ضبط

استفاده از دوربين هاي مداربسته به صورت معمول در سال 1949 آغاز شد. در ابتدا سيستم مداربسته تنها از يك نمايشگر و يك دوربين تشكيل شده بود. دوربين به نمايشگر متصل مي شود و به صورت زنده تصوير را از يك محل ديگر پخش مي كرد. اين سيستم به كاربر اين امكان را مي داد كه به صورت همزمان چند محل را ببنيد. دوربين هاي مداربسته اوليه همه سياه و سفيد بودند. 

دستگاه هاي ضبط آنالوگ

(براي اطلاعات بيشتر مطلب دستگاه VCR را بخوانيد.) 
خيلي زود دستگاه هاي ضبط آنالوگ يا VCR امكان ضبط تصاوير به صورت آنالوگ را فراهم كردند. شايد سن شما كمتر از آن باشد كه دستگاه هاي VCR را به ياد آوريد. اين دستگاه ها فيلم رو بر روي نوار ويدئويي ضبط مي كردند. هر نوار مي توانست تقريبا 2 ساعت فيلم را ضبط كند. پس از پرشدن نوار آن را به صورت دستي تعويض مي كردند. استفاده از دستگاه هاي VCR نياز به ايجاد يك آرشيو بسيار بزرگ از نوارهاي ويدئويي و يك اپراتور 24 ساعته در كنار دستگاه داشت. كيفيت ضبط تصاوير هم به هيچ عنوان با سيستم هاي امروزي قابل مقايسه نبود. (در بهترين حالت به نيم مگا پيكسل هم نمي رسيد.) 
با اين حال دستگاه VCR امكان بازپخش تصاوير را براي كاربر فراهم مي كرد و اين موضوع استفاده از سيستم هاي مداربسته را به شدت گسترش داد. 

كواد ها

دستگاه هاي كواد يك روش ساده براي ديدن و ضبط همزمان چند تصوير بود. كواد (Quad) به معناي چهارتايي دستگاهي بود كه چهار ورودي تصوير و يك خروجي داشت. اين دستگاه چهار تصوير را در كنار هم قرار مي داد و به خروجي مي فرستاد. چنين امكاني در سيستم هاي تمام آنالوگ كمك زيادي به كاهش تعداد نمايشگرها و دستگاه هاي ضبط كننده مي كرد. 

مالتي پلكسرها

دستگاه هاي مالتي پلكسر (Multiplexer) يك پيشرفت ديگر در سيستم هاي مداربسته بودند. اين دستگاه ها امكان ضبط همزمان تصاوير چند دوربين و امكان نمايش چند تصوير در نمايشگر را فراهم مي كردند. 

ديجيتال شدن دستگاه هاي ضبط كننده

تقريبا پس از سال 2000 روند ديجيتال شدن دستگاه هاي ضبط كننده شتاب گرفت. دستگاه هاي ضبط ديجيتال يا DVR محاسن بيشماري نسبت به VCRها داشتند. اين دستگاه ها تصاوير آنالوگ به ديجيتال تبديل كرده و بعد روي هارد ديسك ضبط مي كردند. گرچه در ابتدا دستگاه هاي DVR عمكلرد مالتي پلكسر را انجام نمي دادند اما خيلي زود جاي اين دستگاه را هم گرفتند. 
DVRها كيفيت ضبط به مراتب بالاتري داشتند و نياز به تعويض دائمي نوار هم بر رو دستگاه وجود نداشت. ورود DVRها انقلابي در سيستم هاي مداربسته به شمار مي رفت چرا كه استفاده از آنها را تقريبا براي همه ممكن مي كرد.

دوربين هاي تحت شبكه

(براي اطلاعات بيشتر مطلب دوربين مداربسته تحت شبكه را بخوانيد.) 
دوربين هاي تحت شبكه با هدف اتصال دوربين مداربسته به شبكه كامپيوتري توليد شدند. در اين دوربين ها تمام روند توليد، انتقال و ضبط تصوير به صورت ديجيتال صورت مي گرفت پس محدوديت بسيار كمتري در مورد رزولوشن تصوير وجود داشت و امكان انتقال تصاوير به وسيله بستر شبكه هم وجود داشت. 

دوربين هاي آنالوگ نسل جديد

(براي اطلاعات بيشتر دوربين مداربسته آنالوگ نسل جديد را بخوانيد.) 
پس از اختراع دوربين هاي تحت شبكه و تا پيش از معرفي دوربين هاي آنالوگ نسل جديد، تكنولوژي آنالوگ محدوديت كيفيت بسيار بالايي نسبت به تكنولوژي شبكه داشت. بيشترين روزولشن قابل دسترسي در دوربين هاي آنالوگ تيوي لايني به سختي به 0.5 مگا پيكسل مي رسيد در حالي كه دوربين هاي تحت شبكه هيچ محدوديت تئوريكي در رزولوشن تصوير ندارند و اين يك عيب بسيار بزرگ براي سيستم هاي آنالوگ به شمار ميرفت كه استفاده از آنها بسيار محدود مي كرد. دوربين هاي آنالوگ نسل جديد امكان بالا بردن رزولوشن تا 2 مگا پيكسل را فراهم كردند و استفاده از اين دوربين ها را تا حدي افزايش دادند. 

نگاهي كلي به روند پيشرفت سيستم هاي مداربسته

روند پيشرفت سيستم هاي مداربسته هنواره به سمت ديجيتال شدن تجهيزات پيش رفته. امروزه حتي در سيستم هاي مداربسته آنالوگ هم تمام روند توليد تصوير و ضبط آن به صورت ديجيتال صورت مي گيرد و تنها انتقال تصاوير است كه به صورت آنالوگ انجام مي شود. تا پيش از معرفي دوربين هاي مداربسته آنالوگ نسل جديد روندي سريع در تغيير دوربين هاي آنالوگ به شبكه نيز در بازار وجود داشت كه با معرفي اين دوربين ها تا حدي كند. 
گرچه دوربين هاي تحت شبكه همچنان محاسن بي شماري نسبت به دوربين ها آنالوگ دارند اما بالاتر بودن هزينه ها و پيچيدگي هاي نصب آنها استفاده از آنها را محدود كرده. گرچه با توجه به پيشرفت ها سريع در تكنولوژي، پيش بيني بازار به صورت دقيق امكان پذير نيست اما روند كلي پيشرفت سيستم هاي مداربسته نشان دهنده ديجيتال شدن هرچه بيشتر سيستم هاي حفاظتي دارند. 

درس ها

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.